آنالایزر کدورت آب Turbidity

کدورت در آب چیست؟

در این مقاله، متخصصان کیفیت آب صنعتی در خدمات تصفیه آب، اصطلاح «کدورت» را توضیح می‌دهند و به این نکته اشاره می‌کنند که چرا این یک معیار مهم برای ارزیابی کیفیت آب است.

 

این مقاله توضیح می دهد که کدورت چیست، چه چیزی باعث آن می شود، چرا مهم است و چگونه اندازه گیری می شود. سپس به دستورالعمل‌های کیفیت آب بریتانیا، پروتکل‌های محبوب تصفیه آب برای کنترل کدورت و ارتباط بین کدورت و مواد جامد معلق نگاه می‌کند.

کدورت در آب چیست؟

کدورت یکی از آن کلماتی نیست که احتمالاً در مکالمات روزمره بشنوید. این یکی از آن کلماتی است که در صنعت تصفیه آب رایج است، جایی که مهندسان به طور مرتب از آن استفاده می کنند و فراموش می کنند که برای بسیاری از ما یک اصطلاح ناشناخته است. اگرچه اصطلاح “کدورت” ممکن است بسیار پیچیده به نظر برسد، اما معنای واقعی آن سطح ابری در آب است .

ابری شدن آب معمولاً توسط ذرات وارد شده به سیستم آب ایجاد می شود. سپس این ذرات در آب معلق می‌شوند، و اگر چه کوچک‌تر از آن هستند که بتوان آن‌ها را به‌صورت جداگانه دید، اما وقتی به تعداد زیاد وجود داشته باشند می‌توانند آب را کدر جلوه دهند. این ذرات معمولاً روغن، پروتئین، باکتری، خاک یا جلبک هستند.

چگونه کدورت آب را اندازه گیری کنیم؟

کدورت به معنای چیزی فراتر از کدر بودن یا کدر بودن آب است. کدورت همچنین روشی است که در آن این کدورت اندازه گیری می شود، معمولاً با استفاده از یک دستگاه نوری که این ذرات پنهان را در آب نشان می دهد. از یک پرتو نور برای تابش در نمونه استفاده می شود و سپس با کاهش شدت پرتو می توان تعداد ذرات موجود در آب را اندازه گیری کرد. هرچه تعداد ذرات بیشتر باشد یا غلظت آن بیشتر باشد، سطح کدورت بیشتر می شود.

دو نوع اصلی آشکارسازهای کدورت عبارتند از:

  • کدورت سنج ها

    کدورت سنج ها نور منتقل شده از طریق محلول را در دمای ۱۸۰ درجه تشخیص می دهند.

  • نفلومترها

    نفلومترها قدرت نور پراکنده را با استفاده از یک سنسور در ۹۰ درجه تشخیص می دهند.

چه چیزی باعث کدورت آب می شود؟

هیچ چیز بدتر از باز کردن شیر آب برای نوشیدن یک لیوان آب خنک و خنک و دیدن مایع کدر در لیوان نیست. این نوشیدنی رفع تشنگی نیست که انتظارش را داشتید، بنابراین بیشتر ما آن را در سینک می اندازیم و سپس اجازه می دهیم شیر قبل از ریختن یک لیوان دیگر کمی بیشتر کار کند.

  • درباره تجزیه و تحلیل کیفیت آب بیشتر بدانید

آلودگی که باعث کدر شدن آب آشامیدنی می شود به روش های مختلفی ایجاد می شود. گاهی اوقات آلودگی محیطی است و در شرایط دیگر ناشی از اعمال یا رفتار انسان است. مواد شیمیایی مانند فسفر که در تصفیه فاضلاب و یا به عنوان کود کشاورزی استفاده می شود می تواند وارد منبع آب شده و منجر به رشد ناخواسته جلبک شود که به نوبه خود منجر به افزایش کدورت می شود. در مناطقی از کشور که مناطق باتلاقی یا مردابی زیادی دارند، اسید تانیک از خاک نیز می تواند باعث تغییر رنگ یا کدورت آب نیز شود.

پس از دوره‌های بارندگی شدید، گل و لای می‌تواند سایت‌های ساخت‌وساز یا کشاورزی را به منبع آب منتقل کند. این باعث یک فرآیند کاملا طبیعی می شود، اما همچنین می تواند توضیح دهد که چرا به نظر می رسد کدورت در آب بر اساس زمان سال یا شرایط آب و هوایی غالب در نوسان است.

کدورت آب می تواند باعث آسیب به شیرها یا شیرها شود و همچنین ممکن است فیلترها یا لوله کشی را مسدود کند و همچنین باعث آلودگی هر مخزن ذخیره آب شود. سازمان محیط زیست و سایر نهادهای رسمی زمان و تلاش زیادی را صرف نظارت بر کشاورزی و شیوه های صنعتی می کنند تا به آنها کمک کند تا منابع احتمالی آلودگی و آلودگی را به سرعت شناسایی کنند.

استانداردهای کدورت در بریتانیا برای آب آشامیدنی چیست؟

صنعت آب انگلستان قصد دارد اقداماتی را برای به حداقل رساندن فعال کدورت در آب و در حالت ایده آل، از بین بردن کامل آن انجام دهد. این شامل طیف وسیعی از فرآیندهای تصفیه و تجزیه و تحلیل آب است که کیفیت آب را در مراحل مختلف سیستم توزیع اندازه گیری می کند تا مطمئن شود همه چیز به درستی کار می کند. این همچنین تضمین می کند که شرکت های آب از تمام قوانین و مقررات مربوطه پیروی می کنند.

روش استاندارد صنعت برای اندازه گیری کدورت در واحدهای کدورت نفلومتریک یا NTU است.

دستورالعمل های بریتانیا بیان می کند که آب آشامیدنی در شیر باید سطح کدورت زیر ۴ NTU یا کمتر داشته باشد و این واضح به نظر می رسد. اگر سطوح بالاتر از ۵ واحد باشد، معمولاً توسط کاربران منبع آب تشخیص داده می شود. در ۵۵ NTU آب شروع به کدر شدن می کند. بیش از ۵۰۰ NTU و آب کاملاً مات به نظر می رسد. اگر به منبع آب کلر اضافه شده باشد، مجدداً سطح کدورت باید کمتر از ۵ و ترجیحاً کمتر از ۱ NTU باشد زیرا این نشانه خوبی است که کلرزنی به درستی کار می کند.

  • آزمایش آب آشامیدنی

ارتباط بین کلر زنی و کدورت

در تئوری، افزودن کلر به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده به آب یک راه مطمئن برای کاهش سطح کدورت در آب است. در عمل، کمی پیچیده تر از این است. اگر سطح کدورت آب بسیار بالا باشد، ممکن است در نحوه عملکرد کلر اختلال ایجاد کند. حتی سطوح پایین کدورت ممکن است مانع از عملکرد صحیح کلر شود و از کشتن باکتری هایی که ممکن است در آب کدر هستند جلوگیری کند.

بهترین پروتکل ها برای جلوگیری و مقابله با کدورت آب چیست؟

بسترهای شنی پیش فیلتر، منعقد کننده ها یا سایر محصولات همگی می توانند به رفع خطرات احتمالی ناشی از سطح بالای کدورت در آب کمک کنند. همچنین ایده خوبی است که سیستمی برای اندازه‌گیری و آزمایش آب در مراحل مختلف فرآیند تصفیه داشته باشید، زیرا این به شما کمک می‌کند «گلوگاه‌ها» را در سیستم شناسایی کنید که ممکن است بخواهید تمیز کردن یا نگهداری را در اولویت قرار دهید. اندازه گیری کدورت معمولاً با استفاده از یک متر الکترونیکی ( کدورت سنج یا نفلومتر ) یا با استفاده از یک لوله کدورت مخصوص انجام می شود که هر دو نتیجه را در واحدهای NTU که قبلا ذکر شد به شما می دهد. هر دوی این روش های اندازه گیری کدورت مزایا و معایب خاص خود را دارند.

کدورت سنج

کدورت سنج اغلب روش ارجح برای آزمایش در سطوح بسیار پایین، زیر ۵ واحد کدورت است. این به این دلیل است که کنتورها در این سطح از کدورت بسیار دقیق هستند. نقطه ضعف این است که کنتورها می توانند بسیار گران باشند و برای کار باید به منبع برق یا بسته باتری متصل شوند.

لوله های کدورت

لوله های کدورت بسیار مقرون به صرفه تر هستند و قطعات محکمی از تجهیزات اندازه گیری هستند. با این حال، آنها نسبت به استفاده از متر دقت کمتری دارند و برای اندازه گیری سطوح پایین کدورت آب تقریباً مفید نیستند.

کدورت و جامدات معلق

قطعاً نقاط مشترکی بین اندازه گیری کدورت و همچنین اندازه گیری کل جامدات معلق یا TSS وجود دارد. با این حال، TSS معمولاً با نگاه کردن به مواد جامد مختلف معلق و وزن یا جرم هر یک اندازه‌گیری می‌شود، در حالی که کدورت بیشتر مربوط به بررسی جرم کلی و تأثیر آن بر کیفیت آب است.

راهکارهای تخصصی تصفیه فاضلاب صنعتی

خدمات تصفیه آب طیف گسترده ای از راه حل های نوآورانه مدیریت آب و فاضلاب را برای تجارت ارائه می دهد. کارشناسان ما می‌توانند با ارائه مشاوره و پشتیبانی به شما در شناسایی مناسب‌ترین استراتژی‌ها برای شناسایی، بررسی و اجرای راه‌حل‌های تست، نظارت و تصفیه حساس به محیط زیست برای فاضلاب‌های صنعتی و پساب‌های تجاری کمک کنند.

با دفاتری در لندن در خدمت جنوب و جنوب شرق انگلستان، منچستر (شمال غربی)، بیرمنگام (میدلندز)، بریستول (جنوب شرقی انگلستان و ولز)، لیدز (شمال و شمال شرق) و گلاسکو (اسکاتلند) که توسط تیم های منطقه ای پشتیبانی می شود. مهندسان و متخصصان تصفیه فاضلاب آموزش دیده ویژه ما راه حل های حمایتی زیست محیطی مقرون به صرفه را در سراسر بریتانیا و در سطح بین المللی ارائه می دهیم.